شرکت «گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران – سمگا» (با نماد «سمگا» در فرابورس) بهعنوان نخستین هلدینگ تخصصی گردشگری، شرکت مادرتخصصی و بازوی اجرایی گروه مالی گردشگری در حوزه گردشگری و هتلداری است. چشمانداز سمگا تا افق ۱۴۰۴، تبدیل شدن به نماد توسعه گردشگری در کشور و شناخته شدن بهعنوان یکی از سه برند برتر گردشگری در منطقه است
با توجه به رویدادهای اخیر بازار سهام در ماههای اخیرکه متاثر از پارامترهایی چون کاهش نرخ بهره بانکی، افزایش قیمت کالاهای جهانی، افزایش قیمت نفت و دلار بوده است رادیو سهام به گفتگو با سرکار خانم محبعلی معاون سرمایه گذاری وامورشرکتهای سمگا،پرداخته است:
با توجه به این که در ماههای اخیر بازار رنگ و بوی رونق گرفته و شاخص کل روند صعودی دارد، شما این روند را چطور پیش بینی میکنید؟ در واقع آیا پایداری بلندمدت برای دوران رونق بازار قائلید؟
بازار سهام در ماههای اخیر به دلایل کاملا بنیادی و به دور از هیجان رشد کرده است که مهمترین این عوامل شامل، کاهش نرخ بهره بانکی، افزایش قیمت کالاهای جهانی، افزایش قیمت نفت و دلار بود. اما در حال حاضر برخی عوامل، روند بازار سرمایه را در هالهای از ابهام فروبردهاست. یکی از مهمترین عواملی که ریسک سرمایهگذاری در بازار سرمایه را افزایش میدهد، احتمال خروج یک جانبه آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای فلج کننده بانکی و پولی است که میتواند منجر به رکود اقتصادی عمیقتری شود.
یکی دیگر از موضوعاتی که رشد بازار را تهدید میکند، کاهش رشد اقتصادی چین است که منجر به کاهش تقاضا در بسیاری از کالاها خواهد شد. اما از طرفی افزایش نرخ دلار، نفت و افزایش نرخ رشد اقتصادی اروپا میتواند دلایلی باشد که بازار را تقویت کند. در کل میتوان گفت چشم انداز اقتصادی اروپا بسیار مثبت است و نشانههایی از رونق در آن شکل گرفته که این امر منجر به رشد اقتصاد جهانی و در نتیجه افزایش در تقاضا و قیمت نفت خواهد شد و این بر اقتصادهای نفتی مانند ایران تاثیر مثبت خواهد گذاشت و اگر تحریمهای فلج کننده مالی و بانکی باز نگردد، پیشبینی میشود بازار سهام با اصلاحات میان مدت روندی صعودی را دنبال کند.
در زمان رونق بازار همواره افراد زیادی وارد بازار میشوند که ممکن است سواد تحلیل نداشته باشند. این افراد چگونه می توانند با کسب سود و ضرر حداقلی در بازار بمانند؟
بهتر است، افرادی که تخصص کافی در خرید و فروش سهام ندارند و از سوی دیگر علاقه مند به سرمایه گذاری در بازار هستند به صورت غیر مستقیم و با خرید واحدهای سرمایهگذاری ETF ها و صندوقهای سرمایه گذاری این کار را انجام دهند.
کدام صنایع بورسی را در بلندمدت و کوتاه مدت مستعد رشد می دانید؟
با توجه به افزایش نرخ دلار در هفته های اخیر، به نظر می رسد سهام شرکتهای صادرات محور و با درآمدهای ارزی از پتانسیل کافی برای رشد برخوردار باشند و در میان صنایع بلند مدت می توان به رشد صنعت روی و پالایشگاهیها امیدوار بود.
سیاست های کلان اقتصادی و بودجه سال ۹۷، چه آینده ای را برای این بازار در سال آینده رقم خواهد زد؟
سیاستهای کلان اقتصادی اثرات قابل توجهی بر بازار سرمایه دارند، یکی از دلایل رشد بورس در ماههای اخیر به دلیل کاهش نرخ بهره بانکی صورت گرفت که در کنار رشد قیمت جهانی کالاها، نقدینگی را به سمت بازار سرمایه سوق داد. از سوی دیگر تصمیمگیریها در مورد تعرفههای واردات و صادرات، نرخ دلار، افزایش قیمت خوراک … همه و همه بر آینده بازار سرمایه تاثیرات بلند مدت و عمیق خواهند گذاشت.