امیدهای اندکی که در هفتههای اخیر نسبت به بهبود نسبی بازار به وجود آمده
بود با انتشار گزارش عملکرد ۶ماهه شرکتهای بورسی به سردی گرایید و دورخیزهای شاخص برای جهش باز هم به جایی نرسید.
به گزارش رادیوسهام به نقل از خبرگزاری تسنیم، شاخص کل بازار سهام که با عدد ۶۳هزار و ۱۷۶ واحد هفته کاری را شروع کرد با رقم ۶۲هزار و ۹۲۳ واحد به کار خود پایان داد و طی هفته با فراز و فرودهایی که تجربه کرد نهایتاً ۲۵۳ واحد کاهش به جای گذاشت.
از مهمترین اخبار و تحولات تأثیرگذار بر بازار سهام در هفتهای که گذشت، میتوان به انتشار گزارشات ۶ماهه اشاره کرد که بهتبع رکود عمیق اقتصادی اکثر آنها با وضعیتهای مالی نامناسبی روبهرو شدهاند بهطوری که افزایش زیان انباشته، کاهش سود و فروش و عدم دستیابی به درآمدهای پیشبینی شده امری عادی در گزارش عملکرد این شرکتها تلقی میشود.
قابل تأمل اینکه بهدنبال ناکامی شرکتها در تحقق اهداف پیشبینی شده و کاهش شدید سودآوری آنها برخی از سهامداران که از ریزش بیش از پیش قیمت سهامشان بیمناک هستند با شایعه سازی فروش زمین و املاک و داراییهای شرکت جهت تحقق سود وعده میدهند.
از دیگر اخبار تأثیرگذار بر بازار سهام، بحث تغییر قیمت نرخ خوراک پتروشیمیها بود که بهدنبال نامه نگاری ۴ وزیر دولت به رییس جمهور و درخواست کاهش آن در ماه گذشته، این هفته اکبر ترکان مشاور رییس جمهور در اظهار نظری جنجالی بیان داشت که آنها بهدنبال رانت خوراک ارزان برای پتروشیمیها بودند و هر یک بهدلیلی آن نامه را امضا کردند.
این موضع گیری ترکان شرکتهای زیرمجموعه پتروشیمی را یک بار دیگر شوکه کرد و امیدها برای کاهش نرخ خوراک از ۱۳ سنت به زیر ۱۰ سنت را به باد داد. البته بیژن زنگنه وزیر نفت در روزهای اخیر خبر داد که نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی تا دو هفته آینده مشخص میشود.
وزیر نفت اضافه کرد: پتروشیمیها در شرایط فعلی مشکلاتی داشتهاند و برخی از آنها انتظار دارند که بخشی از مشکلاتشان را با نرخ خوراک حل کنند، در حالی که بزرگترین مشکلی که پتروشیمیهای کشور با آن روبهرو شدهاند، کاهش قیمت فروش محصولات در بازار بین المللی است که خیلی اثرگذار بوده است.
گروه ساختمانی و گروه سیمانی نیز که امید داشتند دولت در بسته خروج از رکود، بخش مسکن را مورد لطف قرار دهد و برای رونق آن تدابیری بیندیشد همچنان در انتظار هستند و سهام این دو گروه همچنان وضعیت مناسبی ندارد.
بازار سهام از دی ماه ۱۳۹۲ تا کنون یعنی در ۲۲ ماه گذشته در وضعیتی نزولی به سر میبرد و هر از چند گاهی بهپشتوانه تحلیلهای تکنیکی و برخی اخبار خوشبینانه چند روزی مثبت میشد و نوسانات کوچکی برای سفته بازان ایجاد میکرد، در هفتههای اخیر این تحلیلهای تکنیکی نیز دیگر جوابگو نیست و سهامداران به این نتیجه رسیدهاند تا شرایط بخش واقعی اقتصاد تغییر نکند و بهبود نیابد نمیتوان به بهبود بازار سرمایه امیدوار بود.
وضعیتی که برای هفته آینده بازار سهام پیشبینی میشود تداوم وضعیت فعلی بازار سهام است، به نظر میرسد بازار دیگر به اخبار و هیجانات واکنشی نشان نمیدهد و تنها تغییرات عینی و واقعی است که میتواند بازار سرمایه را از این حالت رخوت و سستی خارج کند.
خبر انتخاب شده برای شما
